Σχολικό έτος 2021-2022

  • Καλοκαίρι:
    Κλείσαμε αυτή τη σχολική χρονιά με καλοκαιρινά θέματα και δρώμενα.
  • Αγαπάμε τα σαλιγκαράκια:
    Μικρά σαλιγκαράκια εμφανίστηκαν στην αυλή μας και εμείς φροντίσαμε να έχουν μια “στέγη”….
  • Γιορτή της μητέρας:
    Τη δεύτερη Κυριακή του Μάη, γιορτάζουν σε όλο τον κόσμο οι μανούλες και εμείς δεν θα μπορούσαμε να τις ξεχάσουμε…
  • Πάσχα:

    Με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα, οι μαθητές συμμετείχαν σε σειρά από πασχαλινές δραστηριότητες.
    Με την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής, τα παιδιά γνώρισαν και κατασκεύασαν την «Κυρά Σαρακοστή» με τα εφτά της πόδια. Στη συνέχεια, διάβασαν βιβλία, επεξεργάστηκαν έργα τέχνης και έμαθαν για τη ζωή, τα θαύματα και τα πάθη του Χριστού, καθώς και για όλα τα πασχαλινά έθιμα και τον συμβολισμό τους. Ασχολήθηκαν με χειροτεχνίες και κατασκευές, συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας, έμαθαν πασχαλινές λέξεις στα αγγλικά, έφτιαξαν ευχετήριες κάρτες και έβαψαν κόκκινα αβγά. Επίσης, τα παιδιά συμμετείχαν σε πασχαλινή διαδραστική παράσταση όπου διασκέδασαν με την καρδιά τους.

  • Απόκριες:
    Μετά από δύο χρόνια, γιορτάσαμε με μεγάλη χαρά τις Απόκριες!!! Τραγούδια, χορός, κατασκευές και πολλές άλλες αποκριάτικες δραστηριότητες γέμισαν τις ημέρες μας. Δεν παραλείψαμε, φυσικά, να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη και να φτιάξουμε την κυρά Σαρακοστή…
  • Νέο έτος:
    Οι πρώτες δραστηριότητες της φετινής χρονιάς ήταν αφιερωμένες στο νέο χρόνο.
    Ρομποτική: σχηματίζοντας το 2022 με τον Earl το ρομποτάκι
  • Καλή χρονιά!
    Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του σχολείου μας σας εύχεται Καλή Χρονιά!! Και φέτος κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιτα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Χριστούγεννα:
    Τις ημέρες του Δεκέμβρη ασχολήθηκαμε με την αγαπημένη γιορτή όλων των παιδιών… Τα Χριστούγεννα!!! Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες μπήκαμε στο κλίμα των ημερών: είπαμε τραγούδια, διαβάσαμε παραμύθια, παίξαμε παιχνίδια, κάναμε κατασκευές και άλλες εργασίες, μάθαμε χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στα αγγλικά. Μάθαμε την αξία την προσφοράς και της αλληλεγγύης μέσα από την προσφορά μας στο Make a Wish. Τις τελευταίες ημέρες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων το κλίμα έγινε ακόμα πιο εορταστικό: ήπιαμε ζεστή σοκολάτα και φάγαμε χριστουγεννιάτικα γλυκά, χορέψαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και είπαμε τα κάλαντα. Συνδεθήκαμε μέσω webex με το 9ο νηπιαγωγείο Αχαρνών όπου ανταλλάξαμε ευχές και είπαμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η μεγαλύτερη έκπληξη απ’ όλες ήταν η επίσκεψη του Άγιου Βασίλη στο σχολείο μας ο οποίος μοίρασε δώρα στα παιδιά!!! Τέλος, την τελευταία μέρα ακούστηκαν έντονα τα γέλια των παιδιών καθώς παρακολούθησαν χριστουγεννιάτικη παράσταση Καραγκιόζη!!!
    Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!
  • 17 Νοέμβρη – Πολυτεχνείο:
    Μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό, δόθηκε στα παιδιά η δυνατότητα να μάθουν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, να αντιληφθούν την έννοια της δημοκρατίας, ενώ παράλληλα βίωσαν συνθήκες ψηφοφορίας (εκλογές) στο δημοκρατικό μας πολίτευμα εκλέγοντας αρχηγό τον αγαπημένο τους ήρωα της Ντενεκεδούπολης.
  • Φθινόπωρο:
    Το φθινόπωρο σιγά σιγά φεύγει κι εμείς απολαύσαμε αυτές τις τελευταίες φθινοπωρινές μέρες με πλήθος δραστηριοτήτων. Διαβάσαμε βιβλία και ποιήματα, τραγουδήσαμε φθινοπωρινά τραγούδια, μιλήσαμε για τα χαρακτηριστικά αυτής της εποχής που παρατηρούσαμε αυτούς τους τρεις μήνες, παίξαμε παιχνίδια και κάναμε κατασκευές εμπνευσμένες από πίνακες ζωγραφικής και εικόνες του κόσμου γύρω μας.
  • 1η επικοινωνία με το 9ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών:
    Στα πλαίσια της συνεργασίας του νηπιαγωγείου μας με το 9ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών, οι μαθητές των δύο σχολείων προχώρησαν στην ανταλλαγή ομαδικών κατασκευών με σκοπό τη “γνωριμία” και την πρώτη επαφή μεταξύ τους.
  • 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 :

    Τα γεγονότα του πολέμου σαν παραμύθι… Τα ηρωικά τραγούδια της Βέμπο… Το φωτογραφικό υλικό της Βούλας Παπαϊωάννου για τα παιδιά της Κατοχής… Οι πίνακες του Αλέξανδρου Αλεξανδράκη και του Paul Klee…Η διαφορά του πολέμου από την ειρήνη…Η ελληνική σημαία… Όλα αυτά μας απασχόλησαν αυτές τις μέρες με τέτοιο τρόπο ώστε να μάθουν οι μικροί και να θυμηθούν οι μεγάλοι. Χρόνια πολλά Ελλάδα!
  • Σεισμός:

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ενημερώσαμε τα παιδιά για τους σεισμούς, κάναμε δράσεις για να μάθουν να προστατεύονται και φυσικά κάναμε και άσκηση σεισμού.
  • Το όνομά μου:

    Από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα παιδιά είναι το όνομά τους. Έτσι, λοιπόν, οι δραστηριότητες όλων αυτών των ημερών ήταν προσανατολισμένες στην εκμάθηση των ονομάτων.
  • 04/10/2021: Παγκόσμια Ημέρα Ζώων :

    Οι καλύτεροί μας φίλοι γιορτάζουν και εμείς τους ευχηθήκαμε χρόνια πολλά…
  • 01/10/2021: Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας :
    Σήμερα γιορτάζει η γιαγιά και ο παππούς. Με αφορμή τη μέρα αυτή θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την προσφορά τους στις ζωές μας. Χρόνια πολλά γιαγιά! Χρόνια πολλά παππού!
  • 24/09/2021 – 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού :
    Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες με κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».
  • Αγιασμός:
    Την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 καλωσορίσαμε τους μαθητές μας στο Νηπιαγωγείο. Με τις ευχές της Εκκλησίας και του εκπαιδευτικού προσωπικού τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για το σχολικό έτος 2021-2022. Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και χαρά!!!