Σχολικό έτος 2023-2024

  • Απόκριες:
    Γιορτάσαμε και φέτος, με μεγάλη χαρά τις Απόκριες!!! Τραγούδια, χορός, κατασκευές και πολλές άλλες αποκριάτικες δραστηριότητες γέμισαν τις ημέρες μας. Δεν παραλείψαμε, φυσικά, να γιορτάσουμε την Τσικνοπέμπτη , να χορέψουμε με το γαϊτανάκι και να κάνουμε και αποκριάτικο πάρτι.
  • 6 Μαρτίου: Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού:
    Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.Το φαινόμενο του εκφοβισμού και της βίας στα σχολεία αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα όπου μπορεί να επηρεάσει την ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη ενός παιδιού ή εφήβου. Ο εκφοβισμός στο σχολείο παρατηρείται όλο και περισσότερο στις σύγχρονες κοινωνίες αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου. Με αφορμή όλα τα παραπάνω, το νηπιαγωγείο μας αφιέρωσε το σημερινό του μάθημα στην ημέρα αυτή.
  • Δημοτική βιβλιοθήκη Δήμου Αχαρνών:
    Επισκεφθήκαμε τη Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Αχαρνών όπου τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της και παρακολούθησαν δραστηριότητα φιλαναγνωσίας.
  • Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού:
    Η Πλανόδια Βιβλιοθήκη του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού επισκέφτηκε το σχολείο μας φέρνοντας κοντά στα παιδιά τα βιβλία και τις εκπαιδευτικές – δημιουργικές δράσεις της .
  • Χειμερία νάρκη:
    Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, τα παιδιά έμαθαν για τη χειμερία νάρκη.
  • Νέο έτος:
    Οι πρώτες δραστηριότητες της φετινής χρονιάς ήταν αφιερωμένες στο νέο χρόνο.
  • Κοπή πίτας:

    Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας υποδέχτηκαν το νέο έτος με την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας

  • Χριστούγεννα:

    Έφτασε η αγαπημένη γιορτή των παιδιών: τα Χριστούγεννα!!! Η ατμόσφαιρα στην τάξη μας άλλαξε, έγινε γιορτινή. Τα παιδιά έκαναν κατασκευές με τις οποίες στολίσαμε την τάξη μας. Στολίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, μάθαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα, παρακολουθήσαμε χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση, διαβάσαμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Ένα από αυτά μας το παρουσίασε η συγγραφέας Ιωάννα Αθανασοπούλου.Φυσικά, δεν έλειψαν οι αναφορές και οι συζητήσεις για τα ήθη και τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το πρόγραμμά μας εμπλουτίστηκε με εκπαιδευτικά videos και διαδραστικά παιχνίδια. Βασικός στόχος όλων αυτών των ημερών ήταν να νιώσουν τα παιδιά, το βαθύτερο νόημα αυτής της γιορτής που είναι η αγάπη,η αλληλεγγύη, η προσφορά!!
    Τέλος, κάναμε χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με τη βοήθεια των γονιών στο οποίο παραβρέθηκε….ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά!!!
    Καλά Χριστούγεννα!!!

  • 3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

    Η 3η Δεκεμβρίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία. Στόχος αυτής της μέρας είναι η ευαισθητοποίηση και η αποδοχή των ατόμων με αναπηρία. Στις μέρες μας είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα άτομα με κάποιας μορφής αναπηρίας ξεπερνούν το 1 δις που αποτελεί περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή τη μέρα ασχοληθήκαμε με δραστηριότητες σχετικές με το θέμα αυτό ώστε τα παιδιά να προβληματιστούν και να κατακτήσουν τις έννοιες της ισότητας και της αποδοχής της διαφορετικότητας. Σύνθημά μας έγινε: «Τα άτομα με αναπηρία αποτελούν μέρος της υπέροχης ανθρώπινης ποικιλομορφίας μας».

  • Ταξίδι με τον Σαβάχ:

    Τα παιδιά παρακολούθησαν παράσταση κουκλοθεάτρου.

  • Πολυτεχνείο:

    Μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό, δόθηκε στα παιδιά η δυνατότητα να μάθουν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, να αντιληφθούν την έννοια της δημοκρατίας, ενώ παράλληλα βίωσαν συνθήκες ψηφοφορίας (εκλογές) στο δημοκρατικό μας πολίτευμα εκλέγοντας αρχηγό τον αγαπημένο τους ήρωα της Ντενεκεδούπολης.

  • Ο εαυτός μου:

    Στα πλαίσια της θεματικής ενότητας “Ο εαυτός μου” οργανώθηκαν δραστηριότητες με τρόπο παιγνιώδη, που είχαν σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τον εαυτό τους, να αναπτύξουν την αυτοεκτίμησή τους, να συνειδητοποιήσουν τη μοναδικότητά τους, να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά, να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές τους και να μάθουν να τις σέβονται.

  • 31 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, οι μαθητές κ οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας κατασκεύασαν κουμπαράδες, διάβασαν παραμύθια σχετικά με το θέμα αυτό και κατανόησαν, μέσα από συζητήσεις και άλλες δραστηριότητες, την έννοια της αποταμίευσης και την αξία της στη ζωή μας!

  • 28η Οκτωβρίου 1940

    28η Οκτωβρίου 1940: Ημέρα μνήμης, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα μας! Αναβιώσαμε τα ιστορικά γεγονότα μέσα από ψηφιακό – αρχειακό υλικό δίνοντας την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να σχολιάσουμε τον αγώνα των Ελλήνων απέναντι στους κατακτητές, τον πατριωτισμό τους, την αυτοθυσία τους. Και φυσικά να εκτιμήσουμε το «δώρο» της ειρήνης που σήμερα απολαμβάνουμε. Το μεγάλο «ΟΧΙ» των Ελλήνων και ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε δυνατά και από τα στόματα των μικρών μαθητών μας!

  • Σεισμός:

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ενημερώσαμε τα παιδιά για τους σεισμούς, κάναμε δράσεις για να μάθουν να προστατεύονται και φυσικά κάναμε και άσκηση σεισμού.

  • 04/10/2023: Παγκόσμια Ημέρα Ζώων :
    Οι καλύτεροί μας φίλοι γιορτάζουν και εμείς τους ευχηθήκαμε χρόνια πολλά…
  • 01/10/2023: Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας :
    Σήμερα γιορτάζει η γιαγιά και ο παππούς. Με αφορμή τη μέρα αυτή θα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την προσφορά τους στις ζωές μας. Χρόνια πολλά γιαγιά! Χρόνια πολλά παππού!
  • 29 Σεπτεμβρίου: Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού:Σήμερα αφιερώσαμε τη μέρα μας σε αθλητικές δραστηριότητες!! Και φυσικά, στο τέλος της μέρας, πήραμε το βραβείο μας!
  • Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο:Πρώτες μέρες στο νηπιαγωγείο μας! Μια καινούρια σχολική χρονιά ξεκίνησε και με πολλά παιχνίδια, τραγούδια, γέλια και φυσικά με πολλή διάθεση!!
  • ,

  • Αγιασμός:Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 καλωσορίσαμε τους μαθητές μας στο Νηπιαγωγείο. Με τις ευχές της Εκκλησίας και του εκπαιδευτικού προσωπικού τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για το σχολικό έτος 2022-2023. Σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά με υγεία και χαρά!!!